Gotovinski kredit dostopen le dobro situiranim

Preko medijev smo dnevno priča linču bančnega sektorja, kot dežurnega krivca za vse kar se dogaja na globalnem trgu. Drobovje te zgodbe res razkriva precejšnji delež krivde, ampak tako kot pri ostalih stvareh, nikoli ne obstaja le en krivec. Nekateri ste počasi začeli prezirati te dnevne tematike, ampak ne pozabite, posredno imajo vpliv tudi na vaše funkcioniranje v družbi.

gotovinski kredit

Gotovinski kredit postajajo za prenekaterega posameznika le pobožna želja. Tudi, če imate redne mesečne prilive to še ne pomeni, da lahko avtomatično pridobite kredit. Po zakonu morate razpolagati minimalno s sredstvi, ki jih določa znesek minimalne plače. Objektivno gledano je ta varovalka povsem na mestu. V preteklosti so se gotovinski kredit najemali preveč svobodno. Banke so kredit odobrile brez večjih omejitev. Nekateri neracionalni posamezniki so se s tem ujeli v past stalnega finančnega krča. Z meseca v mesec se borijo za odplačevanje kredita, nekateri gredo celo tako daleč, da najamejo kredit za poplačilo drugega kredita. Konstantno pa ostajajo v finančni stiski. Tak življenjski stil postane eno samo premagovanje stresa, zato bi bilo primerno razmisliti o dobrem starem reku:«kamen na kamen palača«. Impulzivno nakupovanje in nerealne želje so marsikoga stale že cele kupe denarja.

Gotovinski kredit tako postaja domena dobro situiranih. Dojeti je namreč potrebno, da kredit v svojem bistvu predstavlja finančni instrument za rešitev premišljenih investicij, ki naj bi imele neko dodano vrednost in ne le kratkoročni občutek ugodja. Prej ko ta koncept spravimo v podzavest, prej bomo sposobni racionalnega odločanja o svoji potrošnji.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !