Kje boste najbolj zadovoljni, če se odpravljate po kredit?

V času hude gospodarske krize vse povsod poslušamo o propadlih podjetjih in propadlih bankah. Marsikdo je zaradi tega še bolj v skrbeh, kako bo z njegovo službo oziroma kje bo v prihodnosti. Vendarle pa ni smiselno, da bi se pretirano obremenjevali s stvarmi, na katere nimamo vpliva. Dejstvo je, da v življenju velikokrat zaidemo v situacije, ko potrebujemo več denarja, zato tudi moramo po kredit.

kredit

Premišljeno po kredit

Preden se začnete spraševati, kje bi vzeli kredit, dobro premislite, kakšna je vaša trenutna finančna situacija. Vzemite kalkulator in preračunajte različne variante. Poskusite ugotoviti, koliko denarja zares potrebujete in kolikšen znesek si še lahko privoščite za plačilo obrokov. Izračunajte, koliko boste plačali za obresti pri manjšem ali višjem obroku oz. pri krajšem ali daljšem obdobju odplačevanja. Pri ugotavljanju, kje si postaviti mejo, ko greste po kredit, nikakor pa pozabite upoštevati vseh drugih stroškov, ki jih imate vsak mesec, poleg tega pa morate imeti nekaj malega zaloge, če vas preseneti še kak drug nenačrtovan strošek.

Rad bi dobil denar, a kje?

Po kredit se običajno odpravimo na banko, pri tem pa ni vseeno, katero banko izberemo. Verjetno bi marsikdo želel najeti kredit, pa ni prepričan, kje. Po kredit se vsekakor moramo odpraviti pripravljeni, saj bomo le tako imeli občutek, da nas ni nihče ogoljufal. Zato pred odhodom na banko primerjajte različne ponudbe na internetu, preverite, koliko vas bodo stali dodatni stroški in se pozanimajte, ali imate kot komitent kje ugodnejše pogoje.

banka

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !